top of page
  • Skribentens bildalexintono

På Intono kan jag erbjuda en komplementär/alternativ terapi

Uppdaterat: 5 feb. 2023

I vår tid lever många människor ett stressat liv. Stressen sätter sig som spänningar i kroppen och spänningar kan leda till sjukdom. Faktum är att merparten av de sjukdomar vi drabbas av är stressrelaterade.


Den gängse sjukvården har få strategier för att arbeta preventivt. Man kan lindra symptomen temporärt, men den ursprungliga orsaken till sjukdomen kvarstår ofta.


Så finns det läkemedel för att motverka sömnbesvär, högt blodtryck, psykiatriska tillstånd, hjärt-och kärlproblem, hormonella problem mm. Många av dessa läkemedel ger stor hjälp och lindring, men många har också biverkningar. En del är beroendeframkallande.


Samtalsterapi är också till stor hjälp för många människor. Man kan mentalt analysera hur man formats till den man är. Med hjälp av tanken och intellektet kan man komma fram till kloka formuleringar och strategier.


Om samtalet stannar på det mentala planet finns det dock en risk. Hjärnan har en förmåga att lura oss genom att ”stänga av” signaler från andra delar av kroppen. Så vill den nämligen skapa sin egen agenda utan ”störande” inblandning av känslor och sinnesintryck. Det är i bästa fall en temporär skyddsmekanik. I värsta fall, i det långa loppet, är det just den egenskapen som gör oss sjuka.


Kroppen å sin sida ljuger inte. Om vi ger oss själva utrymme att lyssna på den kommer den ge oss viktig information. Genom sinnliga och känslomässiga förnimmelser kommer den att berätta för oss var knutarna sitter. Du kan du få ledtrådar om hur trauman kan bearbetas och om hur blockeringar kan lösas upp. Därmed kan kraften och flödet av energi väckas till liv. Insikter kan uppenbaras.
Genom terapierna Akupressur, Klangterapi och Soullife-terapi ger jag dig verktyg för att lyssna inåt, på hela kroppens budskap, men det kontrollerande och censurerande intellektet får ta ett kliv tillbaka. I trygghet kan mörker vändas till ljus, osäkerhet till insikt, spänning och stagnation till avspänt dynamiskt flöde.


Vi är inte bara vår fysiska kropp. Vi är också våra sinnen, känslor, tankar och visioner. När samtliga delar får uppmärksamhet, kärlek och acceptans finns förutsättningar för läkning.

200 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page